УкраїнаКиїввул. Костянтинівська 73
+380 44 5850058
+380 44 5850058
+380 50 0500820
+380 50 4479769
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Інгредієнти для пекарів та кондитерів
Кошик

Олії рослинні

Олії рослинні

Пальмова олія

Олії рослинні

Пальмова олія

 

Пальмова олія — їстівна рослинна олія, вилучена з перикарпу (з м'ясистої частини) плодів олійної пальми (Elaeis guineensis).[1] Ця частина плодів містить до 50% жиру. Добувається методом пресування, потім її зазвичай очищують — рафінують, деодорують, відбілюють. Олія має біло-жовтий або жовто-гарячий колір з червоним відтінком, багата на каротиноїди і пальмітинову кислоту. Твердне при температурі нижче за 30 °C. Олія з насіння цієї пальми часто називається кістковою пальмовою або ядропальмовою олією. Вона має характерний запах і смак горіха.

Завдяки властивостям тригліцеридів які входять до складу пальмової олії, її властивості можна змінювати фракціонуванням. Фракціонування жирів — це їх розподіл на групи за температурою застигання. Розподіляючи ці фракції, отримують олії з різними властивостями, які мають різне застосування. Саме високоплавкі фракції забезпечили пальмовій олії таке широке використання в косметичній та харчовій промисловості, де ця олія замінює дорожчі або гірші за якістю тваринні жири. Наприклад, пальмова олія практично витіснила тваринні жири з миловаріння. Використовується вона і в харчовій промисловості, заміщуючи дороге масло.

Застосовується при миловарінні, приготуванні стеаринумаргарину, в кулінарії і кондитерській справі, як мастильна речовина, для виробництва біопалива. Іноді невелика кількість пальмової олії входить до складу упаковок локшини швидкого приготування.